Icao Level Aviation English

Uçuş güvenliğini tehdit eden İngilizce iletişim kurma yetersizliğinin ön önemli unsur olduğu ve kazalara neden olduğu ICAO’ca saptanmıştır. ICAO, hava taşımacılığının güvenliğini arttırmak için havacılık sektöründe çalışanların en az ‘Operational Level 4’ düzeyinde İngilizce bilme zorunluluğu getirmiş, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de ICAO Level 4 sınavının sektörde kariyer planlayan ve çalışanlar için gerekli kılmıştır. Bu, sınavda başarısız olanlar uluslararası güzergahlarda faaliyet için lisans alamazlar ve uluslararası çalışamazlar.

Hi English size bu noktada akademik uzman eğitim kadrosu ile telaffuz, gramer, kelime bilgisi ve akıcılık üzerine yeterli dil seviyesine erişebilmeniz için destek sağlamaktadır. Uçuş emniyeti açısından büyük önem taşıyan pilotlar ve hava kontrolörleri arasındaki haberleşmeler, dinleme ve konuşma dersleri ile pekiştirilmektedir.

Pilotlar ve hava kontrolörlerinin aldığı seviye 4 dil yeterliliği 3 yıl, Seviye 5 dil yeterliliği 6 yıl, Seviye 6 dil yeterliliği süresiz olarak geçerli olacaktır. Seviye 4’ün altında olanların dil yeterliliği kabul edilmemektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir